onsdag 12. august 2009

Fair play?

Norges 4-0 seier over Skottland har fått fotballekspertene i det ganske land over på andre tanker; men likevel tar vi opp tråden rundt Peter Kovacs' omstridte scoring mot Brann i cupen's kvartfinale. Scoringen er blitt diskutert og vært samtaleemne i både media, på pub'en og i kantinene fra Bergen til Kongsvinger, og ikke uventet har hylekoret vært høyest i vest.
Hva skjedde egentlig? Jo - en allerede skadet Opdal får et enkelt tilbakespill som skal klareres langt opp på banen. En hardt arbeidende Kovacs presser, og som en høyreist spiss ofte gjør tar han sats, hopper og vender ryggen til keeperen - for om mulig stoppe klareringen. Et langt sekund senere lander han på bakken, snur hode tilbake mot keeperen, og ser at ballen er fri. De 100(?) kiloene får raskt opp farten, han tar med seg ballen, unngår saksesparket som kommer fra en liggende Opdal, snur seg raskt for å se om dommeren viser tegn til å blåse; men alt han ser er et par islandske stoppere med mord i blikket komme stormene "hjemover". Ballen settes så rolig i det åpne målet. Selvsagt. Hva annet skulle han gjøre? Stanse opp, og vente på å bli meid ned av en frustrert midtstopper? Snudd seg en gang til, ignorert de desperate stopperne og heller trillet ballen stille utover sidelinjen og tatt en sjekk om det kanskje var noe i veien med Opdal? Ja - kanskje det siste alternativet hadde vært det beste - i etterklokskapens ånd hadde nok det vært riktig valg. Om det hadde blitt 5 eller 4 mål mot Brann spiller liten rolle; det samme gjelder om han hadde blitt udødeliggjort hos Brann'fansen. Positiv spalteplass hadde det kanskje blitt noe av, men alle som følger med Odd Grenland vet at de riksdekkende medier ikke bruker all verden av spalteplass på et lite lag fra industribygda Grenland. Uansett gjorde Kovacs det som var det mest naturlig for han, ballen ble satt i mål. Jeg ville gjort det samme. Og jeg skulle likt å sett andre i samme situasjon. At det blir reaksjoner i etterkant - ja, og helt greit i forhold til at det kan menes mye om dette. Det som imidlertid er hinsides enhver fornuft her er at denne hendelsen totalt overgår det som skjedde litt senere i kampen, hvor Eirik Bakke helt hodeløst takler Steffen Hagen, og er tilfeldigheter unna å invalidisere Odd's høyreback. To hendelser, et kontroversielt men betydningsløst mål, en takling som heldigvis ikke innebærer annet enn et rødt kort. Men hva med fair play?? Hvorfor blir ikke Brann trener Nilsen konfrontert med dette?
Chrispedia gir her sin støtte til Kovacs og Odd - og ønsker Brann tap, tap og nedrykk de nærmeste månedene.

1 kommentar:

  1. Hyll - HYLL - Chrispedia, for denne kommentaren. Den er på sin plass, og med 0-1 for Sandefjord kan jo miraklene hva nedrykk angår også skje...

    SvarSlett