torsdag 27. august 2009

Gutta i Kongo

Joshua French og Tjostolv Moland (dette må da være dekknavn!?) sliter i Kongo. Liten tvil om at rettssaken er en farse; vitneforklaringer fra livredde haikere som er blitt skutt etter og som flykter for sine liv; kombinert med at de iskaldt setter på stoppeklokken på mobilene sine for å høre hvor lang tid det går mellom skuddene forteller vel at TIA. (This is Africa)Hovedmålsettingen ser ut til å være dollars på bordet. Den Demokratiske Republikken Kongo (som ikke må forveksles med nabolandet Republikken Kongo) ser her muligheter for å få bistand fra Norge som overgår selv det en bistandsminister fra SV drømmer om. Med 0,5 TV'er pr 1000 innbygger, og totalt 2% asvalterte veier av den samlede veistrekningen på 146800 km sier det seg selv at pengene nok hadde kommet godt med. Likevel - Chrispedia anmoder her om at kr 0,- overføres fra Den Norsk Stat. Korrupsjon ville nok Eva Joly kalt dette, og det holder vi oss for gode til.
Vi ønsker gutta fra nord lykke til under rettssaken, men kan ikke la være å spekulere i hvor (u)skyldige de måtte være. Hva i all verden gjorde de der nede er et spørsmål vi gjerne blir besvart. Safari var det neppe; ting tyder vel heller på at de var involvert i en form for sikkerhetstjeneste/eventyr/leiesoldat midt i et ikke akkurat stabilt område i hjerte av Afrika. I gata hjemme kalles dette den som er med på leken osv....
Chrispedia ønsker de to en rettferdig rettssak - men velger denne gang å mene at vårt kjære UD ikke skal engasjere seg for mye i saken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar